Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir, diğer soğuk su balıklarına nazaran hem çok daha lezzetlidir hem bünyesinde barındırdığı omega 3 bakımında da çok daha sağlıklı bir balıktır. Somon balığının lezzeti de yağ içerikli bir balık olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak yağlı olması insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmamakla birlikte balığı lezzet katan bir yağdan bahsetmek istedik. Fırında somon balığı nasıl pişirilir? Sorusuna vereceğimiz ilk cevap ise kesinlikle pişirme esnasında soman balığını kesinlikle kurutmayın olmaktadır. Somon balığı veya diğer farklı balıkların pişirilmesi sırasında en sıklıkla yapılan yanlış budur. Bu yüzden ister tavada ister fırında, isterseniz ızgarada hangi yöntemlerle pişirirseniz pişirin pişirmiş olduğunuz balığın içindeki kendi suyunu kesinlikle kurutmadan bir miktar öz suyunun içinde kalmasını sağlayın. Mutlaka lezzet bakımından asıl dikkat edilmesi gereken işlem budur. Çoğunlukla kış aylarında sıklıkla balık tüketildiğinden dolayı balık tava yaparak evi kokutmamak adına fırından balık pişirmek pek çok ev hanımının uyguladığı bir pişirme şeklidir. Bunların yanı sıra fırında balık pişirmek için çok fazla emek harcanmamasının yanında hem oldukça sağlıklı hem de lezzetli olduğu için fırında somon nasıl pişirilir? Birlikte göz atalım.

Fırında Somon Balığı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4 veya 6 adet somon dilimleri (Kişi başına)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 tane limon 2 tanesi sos için
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
Fırında Somon Balığı Nasıl Yapılır?

Fırında somon balığı pişirmeye ilk olarak dilimler şeklinde doğranmış somonları marine ederek başlayalım. Somon dilimlerini bol su altında güzelce birkaç su yıkayarak süzülmeleri için bir süzgece alarak sularının süzülmesini sağladıktan sonra geniş kabın içine alalım. Ardından somonların üzerine 1 kahve fincanı kadar sıvı yağ, 2 adet taze sıkılmış limon suyu, 1 çay kaşığı silme karabiber, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber, 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilavesiyle somonları nazik bir şekilde zedelemeden sosa bulayalım. Ardından sosa bulanan balıkların üzerine bir kapak kapattıktan sonra buzdolabına alarak yaklaşık olarak 1-1,5 saat kadar beklemeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda sosla birlikte bekleyerek lezzetine lezzet katan somonları buzdolabından çıkartalım. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serdikten sonra yağlı kâğıtların üzerine somon dilimlerini yan yana sıralayarak artan sosu da balıkların üzerine gezdirerek dökelim. Ardından ince dilimler şekline getirdiğimiz 1 adet limonu somonların üzerine yerleştirerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek somonların altı üstü hafifçe kızardıktan sonra yani fazla kurutmadan tepsiyi fırından alalım. Fırından alınan fırınlanmış somonları birkaç dakika kadar ilk sıcaklığı çıkana kadar beklettikten sonra sıcak olarak yanında bol yeşillik veya mevsim salatası eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?