Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir, tatlı suda yetişen alabalık diğer balıklar arasında en lezzetli olanlarından birisidir. Herkes tarafından en çok tercih edilen balık çeşididir. Çoğunlukla alabalık farklı yöntemlerle kolaylıkla pişirilebilir, ancak bu yöntemlerin başında ızgara yer almaktadır. Genellikle evde pişirilen alabalıklar mısır ununa bulanarak tavalarda kızartılarak pişirilmektedir. Fakat diğer bir alternatif yöntemse, alabalığın fırında pişirilerek hazırlanmasıdır. Özellikle omega 3 bakımından zengin olan bu balıkların büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen gıdaların başında gelmektedir. En az haftada bir defa mutlaka balık tüketilmeye özen gösterilmelidir. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında istediğiniz her türde balık kolaylıkla bulunabilmektedir. Fırında alabalığı isterseniz yanında sebze kullanarak ya da sadece alabalığı pişirebilirsiniz. Ayrıca farklı lezzetlerde soslar hazırlayarak da pişirebilirsiniz. Alabalık fırında pişirirken isterseniz yanına domates, patates, soğan gibi sebzeleri ekleyebileceğiniz gibi aynı zamanda kaşarlı olarak da hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışı ve pişirme süresi oldukça kısa olan bu lezzetli balığı kızartma yerine mutlaka fırında pişirerek de denemelisiniz. Marine edilerek hazırlanmış alabalıklar çok daha lezzetli olmaktadır. Direk fırın kaplarının içerisinde alabalıkları pişirebilirsiniz, fakat alüminyum folyonun içerisinde soğan, domates ve limon kullanarak her yerini kapatarak yumuşak ve lezzetli suyunu kaybetmemiş alabalık pişirebilirsiniz.

Fırında Alabalık İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 1 kilogram alabalık
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber (İsteğe göre tatlı ya da acı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 ya da 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı nane
Fırında Alabalığın Nasıl Yapılır?

Öncelikle alabalıkların içerisini boşaltıp güzelce yıkayalım ve suyunu süzmesi için süzgece alarak bir kenara kaldıralım. Daha sonra sarımsakların kabuklarını soyalım ve ezelim. Başka bir kabın içerisine nane, sıvı yağı, kırmızı toz biberi, karabiberi, tuz ve ezilen sarımsakları ekleyerek karıştıralım. Ardından hazırlanan bu karışımı alabalıkların her yerine orantılı olacak şekilde sürelim. Fırında kullandığınız tek kişilik küçük güveç kaplar ya da borcamın içerisine alabalıkları yerleştirelim. Fırını 180 dereceye ayarlayarak önceden ısıtalım ve alabalıkları fırının içerisine koyalım. Takriben alabalıkların pişme süresi 15 dakikadır. Daha sonra fırından alarak servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Güncel

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?