Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği taktirde harika bir lezzettir. Fileto şeklinde kızartması yapılarak, fırında, ızgarada ve şişte tüketilebilen farklı bir tada sahip olan yayın balığının fırında pişirme yöntemlerini sizlerle paylaştım. Bu tarifleri denediğinizde kesinlikle memnun kalacaksınız.

Fırında yayın balığı malzemeleri
  • 2 kilo yayın balığı
  • 2 tane domates
  • 2 tane patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 4-5 adet yeşilbiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane limon
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
Fırında yayın balığı nasıl yapılır?

Öncelikle kesme tahtasının üzerinde yayın balıklarını güzelce temizleyip istediğiniz boyda dilimleyerek bol su ile yıkadıktan sonra suyunu süzmesi için bir kâğıt havlunun üzerine alın. Bu arada soğanların kabuğunu soyup iri halkalar olacak şekilde doğradıktan sonra bir tavanın içerisinde zeytinyağı ile hafif kavurun. Daha sonra patatesleri de soğan gibi halka şeklinde doğrayıp tavanın içerisine ilave ederek fazla kavurmadan tavanın altını kapatın. Suyu süzülmüş olan balıkları tuzlayıp una bulayarak fırın tepsisinin ya da geniş bir borcamın içerisine yan yana dizdikten sonra üzerine tavada hafif kavurduğunuz patates ve soğanları balıklarının üzerine ilave ettikten sonra yıkadığınız domatesleri yine halka şeklinde dilimleyerek yayın balıklarının üzerine dizin. Son olarak yeşil biberleri de aralarına yerleştirdikten sonra balıkların üzerine zeytinyağı ile karıştırdığınız 2 adet limonun suyunu da gezdirdikten sonra tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 200 derecedeki fırının orta rafında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Balıklarınız sıcakken servis tabaklarına alıp yanında istediğiniz yeşillik ile servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Güncel

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Güncel

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?