Difrizden çıkan taze fasulye nasıl hazırlanır ve pişirilir?

Taze fasulyenin lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkarmak için doğru hazırlık ve pişirme teknikleri büyük önem taşır. Fasulyelerin ayıklanmasından farklı pişirme yöntemlerine kadar tüm süreç, bu sebzenin besin değerini korurken damak zevkinize uygun sonuçlar elde etmenizi sağlar.

20 Kasım 2025

Taze Fasulyenin Ayıklanması ve Hazırlanması


  • Öncelikle fasulyeleri yıkayın ve süzgeçte suyunun süzülmesini bekleyin.
  • Fasulyelerin iki ucunu bıçakla kesin veya koparın. İsterseniz fasulyeleri ikiye bölerek daha kolay pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Eğer fasulyelerin kenarlarında sert lifler varsa, bu lifleri de temizleyin.

Taze Fasulye Pişirme Yöntemleri


1. Zeytinyağlı Taze Fasulye


  • Bir tencerede 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın.
  • 1 adet doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • 2 diş sarımsağı ince doğrayıp ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Hazırladığınız fasulyeleri tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun.
  • 1 adet doğranmış domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyin.
  • Fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin.

2. Etli Taze Fasulye

  • 200 gr kuşbaşı eti bir tencerede kendi yağıyla kavurun.
  • 1 adet doğranmış soğan ekleyip pembeleştirin.
  • Hazırlanan fasulyeleri ekleyip 5 dakika karıştırın.
  • 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyin.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

3. Buğulama Yöntemi

  • Fasulyeleri buhar tenceresine veya buharlı pişiriciye yerleştirin.
  • 10-15 dakika kadar buharda pişirin.
  • Haşlanmış fasulyeleri zeytinyağı, limon suyu ve sarımsakla karıştırarak servis yapın.

Pişirme İpuçları

  • Fasulyeleri çok fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde dağılabilirler.
  • Pişirme sırasında tencerenin kapağını sık sık açmamaya çalışın.
  • Fasulyelerin renginin canlı yeşil kalmasını istiyorsanız, pişirdikten sonra buzlu suya atabilirsiniz.
  • Eğer fasulyeler çok tazeyse, pişme süresi daha kısa olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Çinekop Nasıl Pişirilir?
Çinekop Nasıl Pişirilir?
Dolma Nasıl Pişirilir?
Dolma Nasıl Pişirilir?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?
Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri
Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Düdüklüde Mısır Pişirme
Düdüklüde Mısır Pişirme
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bamya Nasıl Pişirilir?
Bamya Nasıl Pişirilir?
Güncel
Bakla Nasıl Pişirilir?
Bakla Nasıl Pişirilir?
;