Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir,  Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce buzluktan çıkartılmalı beş dakika bekletilmelidir.Donmuş mantı pişirmek için gerekli olan malzemelerimiz şöyledirBir paket donmuş mantı...

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğumuzun mutfağına civarı ulaşır. Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte halledilmesi gerektiğini, oda sıcaklığında çözülen ürünlerin bakteri üremesini hızlandı...

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tavuk eti kadar yumuşak ve beyazdır. Tavşanın av zamanında eğer yerseniz eti taze ve lezzetli olacaktır....

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değerlere sahip olsa da kolesterol açısından fazla tüketilmemesi gerekir. Dana yüreğinin 100 gramında yaklaşık olarak 186 kalori vardır. Sakatat tüketiminde, otlaklarda beslenmiş sağlıklı hay...

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadır. Vücutları yuvarlak olup, ön kısmı büyük, arkaya doğru incelen bir yapıya sahiptir. Her mevsim avlanabilen bir balık olduğu için temin edilmesi de kolaydır. İnsan sağlığı açısından da ...

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Yağlı beyaz eti olan ve oldukça güzel bir tada sahip olan gopez balığı kılçıklı bir balıktır. Izgarası fazla yapılmayan gopez balığı genellikle tavada kızartılarak ve fırında yapılarak tük...

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğundan mı yoksa ağır bir eti olduğundan mı bilmem her evde pişen bir yemek değildir. Evde pişirmekte biraz cesaret ister çünkü evin her yeri koku içerisinde kalır. Kelle pişirimi biraz becer...

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefal balığının ızgarası ve buğulaması harika oluyor. Ayrıca tavada da yapıldığında çok lezzetli olan kefal balığını, güvenilir bir yerden alarak ve pullarını temizleyerek tüketmeyi tercih e...

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu havyarların hangi balıktan çıktığına göre çeşitleri ve kaliteleri vardır. Bunlar içinde siyah havyar en değerlisidir. Havyarların üretimi canlı balık üzerinden yapılır. Havyar elde edilec...

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığı oldukça lezzetli olmasının yanında, mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur. Piştiği zaman yumuşak bir balık olan uskumru balığı, sunumu ile göz doldurur. Şimdi uskumru tarifni sizle...

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini taktıktan sonra başka balık yemek istemeyeceksiniz. Tavada, ızgarada ve fırında yapılabilen mercan balığı soğan salataları ve turşu çeşitleri ile sunulduğunda muhteşem bir lezzet şöleni o...

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık bakımında da oldukça önem taşımaktadır. Genel olarak hemen hemen tüm balık çeşitleri kızartılarak, mangalda veya fırında pişirilerek hazırlanmaktadır. Ancak son zamanlar da evlerde koku...

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parçalanır. Parçalardan biri but diğeri de kanat olarak parçalanır güzelce yıkanır. Tencerenin içerisine alınır. Tencere içerisine yaklaşık iki litre su ilave edilir. Parçalanan kaz içine Ek...

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot etin içinde yağ olması bu etin oldukça yumuşak olmasında etkilidir. Antikotu kasaptan alırken parmak kalınlığında kesilmiş olmasını ve etin dövülmemiş olmasını tercih ederseniz etiniz dah...

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olarak satın alınabildiği gibi evde kişi kendisi de balığını kolayca ayıklayabilir.Büyük balığın hazırlanmasıMutfak makası yardımıyla balı...

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mezgit tavayı yemesi tavsiye edilir. Amasra'da yapılan kadar olmasa bile evde yapmanız için mezgit tava nasıl yapılır bundan bahsedelim.Mezgit Tava İçin Gerekli Malze...

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi oldukça fazla faydalıdır. Sağlık açısından dalak yenilmesi gerekiyor ise tüketicilerin çoğu nasıl pişirildiğini sorarlar ve dikkat ederler. Dalak ciğer gibi farklı yöntemlerle pişirilir...

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği taktirde harika bir lezzettir. Fileto şeklinde kızartması yapılarak, fırında, ızgarada ve şişte tüketilebilen farklı bir tada sahip olan yayın balığının fırında pişirme yöntemlerini sizlerle ...

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en çok tercih edilen bir deniz ürünüdür. Alabalık pişirmenin iki şekli vardır;1. Tavada alabalık pişirme2. Fırında alabalık pişirmeTava...

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde yıkanması ve temizlenmesi gerekir. Pişirilerek tüketilen besinlerin ise doğru bir şekilde pişirilmesi, besin değerlerini pişirme işleminde kaybetmemesi gerekir. Bu durum sağlık için oldu...

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana sırtı 3 kısımdan oluşur. En önde gerdan, devamında antrikot, kuyruğa yakın kısmında ise kontrfile ve bonfile bulunmaktadır. Antrikot, dananın sırtından çıkartılan, içi yağ tutmuş bir et türüdür. Eğer dana büyükse kemiksiz olarak dilimlenir ve antrikot adını alır. 400 kiloluk bir danadan 4 kilo antrikot ...

Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir

Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir, kuzu gerdan genellikle sebzeler ile haşlanarak tüketilen oldukça besleyici ve sağlıklıdır. Kuzu gerdanı haşlarken içerisine eklediğiniz birkaç defne yaprağı özellikle kokusu ve tadıyla farklı bir aromatik lezzet elde etmiş olursunuz. Ayrıca kuzu gerdanı fırında pişirmeden önce mutlaka yüksek ateşte mühürleme işle...

Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir

Tavuk Ciğeri Pişirme, zamanın kısıtlı olduğu evrede yapılabilecek olan yemekler arasında yer almaktadır. Pişirme aşaması kısa olmasına rağmen hazırlama doğrama aşaması oldukça zahmetli ve yorucu bir iştir. Yapmayı düşünen hanımlar için söylemek istediğim ilk şey bu yemeği tek başlarına yapmamaları yönündedir. Seçtikleri tencere ve tavayı erk...

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir, sert kaslı yapısı olduğu için pek fazla tercih edilmeyen tavuk taşlık, lezzetli olduğunu düşünen birçok insan tarafından da tüketilir. Taşlık, tavuğun işkembesi olarak da tabir edilir. Tavuklarda mide, ön mide ve taşlık olarak ikiye ayrılmaktadır. Hayvanın tükettiği besinler yemek borusundan sindirim salgılarını...

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir, en lezzetli balık çeşitlerin olan kalkan balığı hem oldukça leziz hem de hazırlanışının çok basit olmasından dolayı balık sevenler tarafından sıklıkla tercih edilen balık türlerindendir. Karadeniz!in en ünlü dip balıklarından olan kalkan balığı Akdeniz, Ege ve Marmara denizinde ise çok seyrek rastlanmaktadır. D...

İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir

İstiridye mantarı nasıl pişirilir, Mantar genellikle sevilen bir yiyecektir bence. Besleyici özelliği olan bir yiyecektir aynı zamanda ve bence çok lezzetli bir yemektir. Bir mantardan fazla çeşitte yemek yapılabilir. Böreği, sotesi, pilavı oldukça lezzetlidir. Çünkü mantar bu yemeklere çok yakışıyor. Kısa sürede hazırlanması mümkün olan bir...

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir? Dana ciğeri doğru şekilde pişirildiğinde gerçekten çok lezzetli olur. Eğer ciğeri pişirirken direk kızgın yağın içerisine atmazsanız ciğerin üzerinde küçük parçacıklar oluşur ve ciğerin muhteşem lezzetini alamazsınız. Lezzetli ciğer pişirmenin en önemli püf noktası kızgın yağda pişirmektir. Size aşağıda vere...

Sardalya Nasıl Pişirilir

Sardalya nasıl pişirilir: Balık sevenler için oldukça lezzetli bir alternatiftir. Sardalya en lezzetli hali fırında buğulama veya yağsız tavada olur. Sardalyada hamsi gibi küçük balık çeşitlerindendir. Balık çocuklarımızın hem zihinsel hem de bedensel gelişimi açısından oldukça faydalıdır ve imkânlar elveriyorsa haftada iki defa balık tüketm...

Levrek Nasıl Pişirilir

Levrek nasıl pişirilir, Levrek balığı deniz ürünleri arasında en çok vitamin barındıran balıklar arasında yer almaktadır. Zengin vitaminleri sayesinde sofralarımızın vazgeçilmez balıklarından olup, uygun pişirme yöntemleriyle harika bir lezzet elde edilir. Şimdi ise yapacağımız levrek yemeğinin yapılışını sizlerle paylaşalım.<...

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir, Göl ve derelerden yakalanan pullu ve pulsuz birçok çeşidi bulunan sazan balığı, birçok kişinin severek yediği bir balık türüdür. Avlanması oldukça kolay olan sazan balığının çok kolay bulabilirsiniz. Sazan balığı tercihe göre tavada fileto, ızgara, kızartma ve buğulama olarak yapılabilir. Sizlere bu balığın...

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir

Kuşbaşı et Nasıl pişirilir, kuşbaşı et oldukça faydalı lezzetli bir yiyecektir. Fakat kuşbaşı et pişirirken çoğu Zaman istediğimiz lezzeti alamayız. Pişirmeden kaynaklı hatalardan dolayı et tatsız bir hal alabilir. Bu nedenle iyi bir et yemek için pişirme çok önemlidir. İyi et pişirmek aslında hiç de zor değildir. Gayet kolay ve pratiktir. A...

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir, Barbunyabu balık türü mullus barbatus familyasında olup, halk arasında barbun olarak bilinir. Biçim bakımından vücut yanlardan basık, oval şekilde. Baş irice, yandan görünüşü burna doğru yuvarlak, alnı dikey, yüzgeçler sarı, sırttaki yüzgeç şeffaf ya da düz renklidir, vücudu pembe, başı kırmızı, vücut kısmında ...

Çinekop Nasıl Pişirilir

Çinekop Nasıl pişirilir, çinekop çok sevilen balık türlerinden biridir. Oldukça faydalı ve lezzetli bir balık türüdür. Damak tadına farklı şekillerde pişirme yöntemleri kullanılır. Kimisi tavada kızartarak pişirir, kimisi mangal da pişirir kimi ise fırında pişirir. Fırın tercihi de bazen evdeki fırınlar bazen de ekmek pişiren fırınlarda pişi...

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir, sazan balığı ağır akan dereler ve göllerde yaşayan bir tatlı su balığı türüdür. Pullu veya pulsuz olarak pek çok çeşidi olan sazan balıklarının renkleri ve şekilleri yaşadıkları bölgelere göre farklılıklar göstermektedir. Oldukça kılçıklı bir tatlı su balığı olan sazan balığının genellikle irileri tercih...

Kereviz Nasıl Pişirilir

Kereviz Nasıl Pişirilir, Sağlığa oldukça faydası bulunan ve kendine ait farklı bir aromaya sahip olan kereviz, oldukça düşük kaloriye sahip olması nedeniyle ön plana çıkan bir besindir. İçerisinde E, K vitamini ve bol miktarda sodyum ve potasyum bulunan kereviz önemli bir antioksidan kaynağıdır. Bu nedenle birçok hastalığa karşı vücudumuzu k...

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir, bilinenin aksine evde kalamar pişirmek hiç de zor değildir. Çıtır çıtır içi yumuşacık bir kalamar yapmak için birkaç püf noktasına dikkat etmek yeterli olacaktır. Bazı durumlarda kalamarın mevsimi olmayabilir. O nedenle dondurulmuş kalamar kullanılması gerekebilir. Dondurulmuş kalamar ve taze kalamarın ha...

Ördek Nasıl Pişirilir

Ördek nasıl pişirilir, birçok ev hanımı tarafından bilinmemektedir. Daha çok tavuk tercih edilen ülkemizde ördek pek rağbet görmemektedir. Bunun en önemli sebebi ördek pişirmenin zor ve zaman alan bir yemek türü olduğunu düşünmelerinden gelmektedir. Oysaki tavuk pişirmekle arasında pek bir fark bulunmamaktadır.Yapılmas...

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir

Kuzu pirzola nasıl pişirilir, kuzuda yer alan en hassas ve çabuk pişen parçaların başında gelmektedir. Kuzunun kaburga bölgesinde yer alan bu etler kuzunun en hareketsiz yerinde bulunmasından kaynaklanmaktadır. Kuzu pirzola, kuzunun sırt hizasında yer alan kaburgalarından elde edilmektedir. Yemeğin hazırlama aşaması kolay ve yemeğin tadı da ...

Fırında Çupra Nasıl Pişirilir

Fırında Çupra Nasıl Pişirilir: Çupra balığının asıl isminin çipura balığı olmasına karşın halk dilinde söyleniş biçimi çupra balığıdır. Çupra balığı oldukça lezzetli bir balık çeşididir ve yağ oranı dengelidir. Bu sebeple de gerek ızgara gerekse tava ya da fırında rahatlıkla pişirilebilecek bir balıktır. Balığı fırında pişirmek balığın ...

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar deniz ürünlerini sevenlerin vazgeçemediği bir tercihtir. Ancak kalamarı hak ettiği pişirmek, lezzetini tam olarak almak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Özellikle kalamar ayıklandıktan sonra mutlaka marine edilmelidir. Hazırladığınız bu sosun içinde bekleyen kalamarı bir daha yıkamayacaksınız. ...

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir, diğer soğuk su balıklarına nazaran hem çok daha lezzetlidir hem bünyesinde barındırdığı omega 3 bakımında da çok daha sağlıklı bir balıktır. Somon balığının lezzeti de yağ içerikli bir balık olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak yağlı olması insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmamakla birlikte ...

Fırında Palamut Nasıl Pişirilir

Fırında Palamut Nasıl Pişirilir bunu anlatmadan önce biraz palamut balığından bahsedelim. Palamut balığının en lezzetli zamanı eylül ayıdır. Bu balık diğer balıklara göre yağlı olduğu için kızartması ağır olabilir. En güzeli fırında palamuttur.Fırında Palamut İçin Gerekli MalzemeleriFileto olarak...

Enginar Nasıl Pişirilir

Enginar nasıl pişirilir, enginar ister salata olarak ister bakla ile zeytinyağlı olarak, isterseniz etli yemeği, zeytinyağlı dolması yapılan bir sebzedir. Enginar pişirmek aslında çok kolaydır. Önemli olan enginarı karartmadan ayıklamak ve pişmeye hazır hale getirmektir. Özellikle batı illerimizde bolca yetişen enginarı, artık her yerde raha...

Kinoa Nasıl Pişirilir

Kinoa nasıl pişirilir, Bir hububat düşünün ki, görünüş olarak bulgura veya ince ince bir mercimek tanesine benziyor. Fakat, et gibi proteinli ve bedende sütten daha iyi kullanılabilen fazla miktarda kalsiyuma sahip. Çok fazla lif oranına sahip, gluten içermediği söyleniyor. Kolesterol içermeyen, yağ oranı düşük, basit hazmı yardımıyla ç...

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir

Yaprak sarma nasıl pişirilir, yaprak sarma yapmak çoğu kişiye zor gelebilir. Aslında buradaki zorluk tamamen yaprakların sarılmasıyla ilgilidir. Çünkü oldukça meşakkatli bir çalışma sonrasında, o leziz sarmaları tüketebilirsiniz. Her zorluğun böyle güzel neticesi olursa, denemeye değer diye düşünüyoruz. Yaprak sarma bildiğimiz asma yaprağı i...

Dil Balığı Nasıl Pişirilir

Dil Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde avlanan dil balığı özellikle tavası harika olan bir balık türüdür. Her mevsim yenilebilen bu balık genellikle şubat ve kasım ayları arasında çok daha lezzetli oluyor. Dil balığının iri olanlarından fileto çıkarılıp şişi ya da kızartması da yapılabilir. Birçok çeşidi yapılabile...

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir, aslında dana bonfileyi pişirmek herkese kolaymış gibi gelebilir, ancak bonfile etini daha güzel pişirmek için küçük püf noktalar vardır. Özellikle et seçimi çok önemlidir, ayrıca etin dilimlenmesi ve pişirme ısısı ile pişirme süresi de daha iyi sonuç alınması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bonfile et sığ...

Tenekede Tavuk Pişirme

Tenekede tavuk pişirme, çingene pilici de denilen, hazırlanışı da kendine has hoşluklar içeren, hazırlandığı yöreye göre isim alabilen tavuk-piliç pişirme yöntemidir. Anadolu`nun birçok yerinde benzer pişirme yöntemlerine rastlanmaktadır. Trakya'da daha çok Kırklareli'nin balkan köylerinde, özellikle avcılar, uzun süre köy dışında dağ-bayır ...

Ahtapot Nasıl Pişirilir

Ahtapot nasıl pişirilir, ahtapot pek çok kişinin severek yediği, ancak pişirmekte zorlandığı deniz ürünlerinden biridir. Ancak ahtapotu hazır temizlenmiş olarak aldığınızda kolayca lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Bunun dışında ahtapotu temizlemeyi öğrenebilir, ahtapotu nasıl işleyeceğinizi ve yemeye hazır hale getireceğinizi öğreneb...

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir

Çupra balığı nasıl pişirilir: balığın insan sağlığına önemini bir çoğumuz biliyoruz. Bununiçinde yaklaşık haftanın en az iki günü balık tüketmeye çalışıyoruz. Balık tüketmek kadar nasıl tükettiğimizin de önemi vardır. Örneğin çupra balığı yağda kızartınca vitamin değeri açısından düşük olacaktır. Hepimizin bildiği gibi balık omega 3 açısında...

Pancar Nasıl Pişirilir

Pancar nasıl pişirilir, Pancar ıspanakgiller familyasından otsu bir bitkidir. Kırmızı pancarın yaprakları kahverengimsi kızıl renkte, kökleri genellikle küre şeklinde, şeker pancarına göre küçük, dışı grimsi kırmızı içi ise kan kırmızısıdır. Yetiştirildiği yer olarak Türkiye, Suriye, Filistin ve Mısır olduğu daha sonra buradan dünyanın diğer...

Dana Biftek Nasıl Pişirilir

Dana Biftek Nasıl Pişirilir, Sofralarımızın vazgeçilmez ve lezzet katan yiyeceklerden biri kuşkusuz ettir. Dilimlenmiş et çeşitlerinden bir olan bifteği kurutmadan, sulu ve yumuşak yapmak bazı püf noktalara dikkat etmekten geçer. Pişirme şeklini tarif etmeden önce kasaptan et satın alırken ne istediğinizi bilmelisiniz.Et ...

Yumurta Pişirme

Yumurta Pişirme; Yumurta günlük hayatımızda faklı ve çeşitli şekillerde hazırlanıp sunulmaktadır. Mutfağın temel malzemesi daima yumurta olmuştur. Yumurta sıcak soğuk yemeklerde, tatlı ve salatalarda hem ana yemek hem de yardımcı malzeme olarak da kullanılmaktadır. Yumurtanın beyazıyla kabuğu arasında hava boşluğu vardır. Taze bir yumurtada ...

Palamut Nasıl Pişirilir

Palamut nasıl pişirilir, Mevsiminde alınan palamut ile mükemmel sofralar kurmak mümkündür. Palamut içerdiği besin değeri ile oldukça besleyici olup; tüketildiği takdirde vücudun besin ihtiyaçlarını karşılayacak zengin bir deniz ürünüdür. Palamut kullanarak birçok çeşit yemek hazırlamak mümkündür.Fırında Soğanlı palamut...

Fırında Et Pişirme

Fırında Et Pişirme, Sofralarımızda hemen hemen her yemekte kullandığımız et, yemeklerimize lezzet katan en önemli unsurdur. Et pişirirken sulu ve yumuşak olmasını sağlamak bazı püf noktalara dikkat edilmesinden geçer. Bunlar Fırın, tava ve ızgara da et pişirmeden önce yapılması etin lezzetinin ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.

Balık Nasıl Pişirilir

Balık nasıl pişirilir, Şüphesiz ki balık, insan vücudunda önemli bir yere sahiptir. Özellikle kış aylarında daha lezzetli olan sağlık deposu balık, kalsiyum, fosfor, magnezyum, o mega yönünde oldukça zengindir. Gelişim çağındaki çocukların balık yemesi çok önemlidir. Kalsiyum deposu olduğundan dolayı, kemik gelişimine katkı sağlar. Yaşl...

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir, karides deniz ürünlerinde balıkların ardından en fazla tüketilen bir besindir. Aslında kalorisi düşük olsa da kolesterol değeri yüksektir. Bu nedenle kan değerleri yüksek olanlar daha dikkatli karides tüketmelidir. Bunun yanında kilo fazlalığı olanlar içinde oldukça yararlıdır. Tam bir antioksidan deposudur. Karides ...

Köfte Nasıl Pişirilir

Köfte Nasıl pişirilir, köfte çok sevilen et yemeklerinden biridir. Yanına patates de eklenince enfes bir lezzet. Tabi üzerine ketçap ve mayonezli unutmamak gerek. Özellikle çocukların her gün yeseler bıkmayacakları bir lezzettir. Bu kadar lezzetli olan bir yemek de yapımı pişirmesi zor olsa gerekti. Fakat tam aksine köfte yapımı ve pişirmesi...

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir

Kültür mantarı nasıl pişirilir, kültür mantarı lezzetli bir yiyecektir ancak nasıl pişirildiği bilinirse daha lezzetli olur. Kültür mantarı pişirmek oldukça kolay bir yemektir. Sağlık açısından da çok faydalıdır. Yorgunluğu giderir, sinirlere iyi gelir, göze ve vücuda kuvvet verir, içerdiği protein değeri et ile aynı eşdeğerdedir.

Sosis Nasıl Pişirilir

Sosis Nasıl Pişirilir, Et ile yapılan bütün yemeklerde et yerine sosis kullanılabilir. Sosis damak zevkinize hitap ediyorsa et yemekleri dışında sebze yemeklerinde, erişte dahil makarna çeşitlerinde, ekmek ve börek yapımında, çeşitli dolma içlerinde, krep yapımında, güveçlerde, çeşitli salatalarda, yumurta yemeklerinde, pizzalarda kullanılab...

Böbrek Nasıl Pişirilir

Böbrek Nasıl Pişirilir, Türk mutfağında her yemek çeşit çeşit yapılır. Oldukça iştah açıcı ve lezzetli olur. Yapılan yemekler biraz ağırdır. Bu yüzden yemekleri yerken dikkat etmemiz gerekir. Yoksa fazla kilo alımlarına yol açar. Etli yemekleri hemen hemen herkes sever. Et her yemeğin içine girer ve ayrı bir lezzet katar. Eti herkes sever am...

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir, Balık, fosfor ve omega açısından oldukça zengin bir besindir. Beyine ve hafızaya çok faydalı olduğu için, haftada en az iki kere tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Balık severlerin en çok tercih ettiği balık çeşitlerinden birisi olan levreğin, birçok kez yapmış olduğum buğulama tarifini sizinle de paylaşmak iste...

Kokoreç Nasıl Pişirilir

Kokoreç Nasıl Pişirilir, Evlerimizde çok fazla yapmasak da Türk toplumunun en güzel lezzetlerinden birisi olan (Kokoreç) sevenlerin vazgeçemeyeceği derecede önemli bir yiyecektir. Birçok kişinin bayılarak yediği kokoreç. Nasıl yapılır nasıl pişirilir sizlerle paylaşacağım.Kokoreç Nasıl Pişirilir

Antrikot Nasıl Pişirilir

Antrikot Nasıl Pişirilir, pişirme önerisi olarak mutlaka herkesin kendine göre bir yöntemi vardır. Antrikotu kimi tavada, kimi ızgarada kimileri de fırında pişirerek tüketir. Ancak mükemmel bir antrikot pişirmek için bazı önemli püf noktalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde ya etler suyunu bırakarak kuruyacak veya içi çiğ ...

Somon Balığı Nasıl Pişirilir

Somon Balığı Nasıl Pişirilir, Somon balığı bir soğuk su balığıdır. Ülkemizde doğal ortamda bulunmadığı gibi, yetiştirilmesi de yapılmamaktadır. Somon balığı genellikle, Norveç'ten ithal edilmektedir. Çok fazla yağlı ve oldukça lezzetli bir balıktır. Vücudumuz için oldukça faydalı olan, omega 3 vitamini barındırmaktadır. Somon balığı her orta...

Erişte Nasıl Pişirilir

Erişte Nasıl Pişirilir, Yağ, yumurta ve tuz karıştırılarak yoğurulan hamurun parmaktan biraz ince olacak şekilde kesilmesi ile yapılan erişte tereyağlı, sade, domatesli erişte, yoğurtlu ve yeşil mercimekli erişte çorbası gibi birçok çeşitte yapılabilen erişte, yapılışı çok kolay ve pratik bir yemek çeşididir. Garnitürlü karıştırılarak salata...

Lüfer Nasıl Pişirilir

Lüfer Balığı Nasıl Pişirilir, Buğulama, kâğıt kebabı, pilav, pilaki, ızgara ve tavası da yapılabilen lüfer balığı, oldukça yağsız bir balıktır. Özellikle de Karadeniz'den ve İstanbul boğazından yakalanan lüfer balığının tadı harikadır. Ekonomik değeri oldukça yüksek olan lüfer balığı kendine özgü lezzeti olan bir balık türü olması nedeniyle ...

Ispanak Nasıl Pişirilir

Ispanak Nasıl Pişirilir, Ispanağın faydaları saymakla bitmez. İçindeki vitamin ve mineralin yanlış pişirme yöntemi ile pişirilerek kaybolmaması için küçük ama önemli bir ayrıntı ıspanağı pişirme yöntemi. Ispanak koyu parlak yeşil, etli yapraklara sahip olan tek yıllık otsu bitki çeşididir.Ispanak Yemeği İçin malzemeler...

Nugget Nasıl Pişirilir

Nugget Nasıl Pişirilir, Tavuğun derisi ve kemikleri alındıktan sonra kalan etleri ile yapılan nugget, birçok kişinin severek tükettiği pratik bir yiyecektir. Nugget yanında acılı sos, hardal ve mayonez ile yendiğinde çok daha lezzetli oluyor. Oldukça kolay yapılabilen ve mükemmel bir tadı olan nugget, tavuk sevmeyen kişilerin bile üzerindeki...

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında mercan balığı nasıl pişirilir, Mercan balığı, küçük balık grubundandır. Balık severlerin vazgeçemeyeceği bir lezzette sahiptir. Kızartması da yapılan bu balığın fırında pişirilmiş olanı da gayet hafif, kalori bakımından kızartmaya oranla daha düşük kaloriye sahiptir. Balıktaki magnezyum fosfor vücudumuzun en önemli ihtiyaçlarını karş...

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir

Çinekop, çinekop balığı diğer balıklar gibi çok sağlıklı ve vitaminlidir. Kalp hastaları ve yüksek tansiyon olan hastalara birebir iyi gelir. Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlı ve daha özel yağ asitleri içerir. Felç riskini azaltır. Saçları güçlendirir, Cilt rengini güzelleştirir. Doktorlar haftada en az iki kere balık ve en az...

Bamya Nasıl Pişirilir

Bamya nasıl pişirilir, Bamya yanlış ayıklama ve yanlış pişirim yüzünden birçok kişinin hiçbir zaman sevemeyeceği bir yemek haini almıştır. Birçok kişi bamyayı değil yemek adını duymak istemez fakat bamya doğru ayıklanıp doğru pişirilirse çok sevilerek yiyeceğiniz sebzelerin başını çekebilir. Doğru ayıklamaktan kastım sap kısımlarını keserken...

Cupra Balık Nasıl Pişirilir

Cupra Balık Nasıl Pişirilir, cupra antik çağlardan günümüze kadar sevilerek tüketilen bir Akdeniz balığı türüdür. Akdeniz ve Ege bölgesinde sık bir şekilde rastlanmaktadır. Bununla beraber Marmara denizinde de seyrek bir şekilde rastlandığı görünmüştür. Boyu yaklaşık olarak 25-30 santim arasında değişirken ağırlığı da yarım kilogram ile 3 ki...

Nohut Nasıl Pişirilir

Nohut Nasıl Pişirilir, nohut yaklaşık olarak 8.000 yıllık çok eski bir tarihe sahip bir bitki türü ve besin kaynağıdır. Nohut bitkisi genellikle kurutularak yemek çeşitlerinde kullanılmaktadır ve insan sağlığı açısından da pek çok faydalara sahip bir bitkidir. Nohudun pek çok pişirilme çeşidi vardır. Ancak herkes tarafından bilindiği gibi sı...

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir

Dana pirzola nasıl pişirilir, Dana pirzolayıgünümüzde yanlış yöntemler kullanarak pişiren birden fazla vatandaşımız bulunmaktadır. Bu da kanser hastalıklarının meydana gelme oranını artmasına neden oluyor. En doğru pişirme yöntemi ızgarada ilk olarak harlı ateşte değil ağır ateşte pişirmek gerekiyor. Bu şekilde et kabuk yapar ve eti...

Hamsi Nasıl Pişirilir

Hamsi nasıl pişirilir, Hamsi Karadeniz'in en meşhur en lezzetli balıklarındandır. Karadeniz denildiğinde ilk akla gelen hamsidir sanırım. Karadeniz'de hamsinin birçok çeşidi yapılmaktadır hatta öyle ki hamsili pilav, hamsi çorbası, hamsi buğulama, hamsi kızartma ve benzeri birçok hamsi ile yapılan yemek çeşitleri bulunmaktadır. Hamsi kış ayl...

Hindi Eti Nasıl Pişirilir

Hindi Eti Nasıl Pişirilir, dünyanın birçok ülkesinde sıkça tüketilen hindi eti, bizim ülkemizde sadece yılbaşında ve Aralık ayının sonlarında daha sık tüketilir. Özellikle yılbaşı sofralarında heybetiyle boy gösteren hindi etinin nasıl pişirileceğini cevaplamaya çalışacağız.Hindi pişirmenin püf noktaları nelerdir?<...

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir

Bıldırcın yumurtası nasıl pişirilir, Eğer yumurtayı sıhhatinizi iyileştirmek amaçlı tüketecekseniz, yumurtaları kaynamış suda yıkama ardından çiğ yemeniz önerilir. Bıldırcınların beden sıcaklıkları tavuklardan fazla olduğundan, tavuk yumurtalarında görülen salmonella virüsü için kaygı etmeye sebep yoktur. Bıldırcın yumurtaları, içlerind...

Tarhana Nasıl Pişirilir

Tarhana Nasıl Pişirilir, Geleneksel mutfağımızın önemli lezzetlerinden biri olan tarhana, geçmişi çok eskilere uzanıyor. Kurutularak toz şekline getirilen tarhana böylece uzun zaman bozulmadan muhafaza edilir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından bir tanesidir. İnsanlar hastalandığı zaman ilk akla gelen tarhana çorbasıdır. ...

Uskumru Nasıl Pişirilir

Uskumru Nasıl Pişirilir, Çoğunlukla Marmara Denizi'nde yakalanan ve lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan uskumru balığı oldukça yağlı bir balıktır. Uskumru balığı sağlığa birçok faydası olması bakımından diğer balıkların önüne geçer. İçerisinde birçok besin maddelerini bulunduran uskumru balığı özellikle büyüme çağındaki çocuklar için so...

Suda Yumurta Pişirme

Suda Yumurta Pişirme, Suda yumurta, halk arasında haşlanmış yumurta olarak bilinir. En sağlıklı yumurta pişirme yöntemlerinden biridir. Suda yumurtayı her kesin sevdiği şekilde pişirmek biraz zor bir işlemdir. Bunun nedeni ise herkesin farklı sertlikte pişmiş yumurta seviyor olmasından kaynaklanmaktadır. Mesela kimisi az pişmiş, kimisi kayıs...

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir, Oldukça sevilen ve çeşitli tariflerle yapılan taze fasulye, sağlık içinde önem taşıyan sebzelerden birisidir. Kışın kuru fasulye, yazın ise taze fasulye tüketilmesi, uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Ben taze fasulyeyi mevsiminde pişirmeyi tercih ederim. Mevsimi haricinde dondurucuya atılıp, kışın pişiri...

Dolma Nasıl Pişirilir

Dolma Nasıl pişirilir, dolma birçok çeşidi olan sebzelerin içerisinin harçla doldurularak pişirilmesiyle yapılan bir yemektir. Herkes tarafından çok sevilen bu yemek biber, patlıcan, kabak, lahana, üzüm yaprağı, pırasa gibi birçok sebze doldurularak pişirilir. Oldukça lezzetli olan bu dolmalar pişirilirken sebzelerin ayrı ayrı pişirilmesi ge...

Buharda Pişirme

Buharda pişirme, en sağlıklı olan pişirme yöntemlerinin başında gelmektedir. Uzakdoğu ile Çin mutfağında oldukça sık kullanıldığını görebiliriz. Yemeğin içinde yer alan bütün malzemeler balık, et, meyve kokusu, rengi ve lifleri buhar yardımıyla piştiği zaman haşlama ya da kızartmaya oranla daha iyi bir şekilde korunduğu gözlenmiştir. Yanında...

Bonfile Et Nasıl Pişirilir

Bonfile et nasıl pişirilir, ne kadar kolay gibi görünse de lezzetli ve başarılı bonfile pişirmenin de bazı sırları ve püf noktaları vardır.Etin seçimi, dilimlenmesi, pişirme ısısı ve pişirme süresi sonucun iyi olması için önem taşır. Öncelikle malzemelerimizi belirledikten sonra tarifim içerisinde önemli püf noktaları pay...

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir, kuşkonmaz çok sağlıklı bir sebzedir. İçinde birçok vitamin barındırır. Bu vitaminler C, E, B1 ve B2'dir. Kalorisi çok düşük bir sebzedir yani tamamen diyet yapanlar için ideal yemekler yapılabilir. Yeşil mor ve beyaz renkte olurlar. Bu renkte olanlar sağlıklı kuşkonmazlardır. Bu sebzenin de birçok yemeği yapılır. B...

Bonfile Nasıl Pişirilir

Bonfile Nasıl Pişirilir, bonfile etin kralı diye bilinir. Bonfile herkesin pişirmekte tereddüt ettiği bir ettir. Çünkü çok piştiğinde sertleşen ya da piştiğini zannedilip kesildiğinde kanlı bir görüntü ile karşılaşılan bir ettir. Birçok pişirilme şekli vardır.Bonfile İçin Gerekli MalzemeleriBonfi...

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir, tatlı suda yetişen alabalık diğer balıklar arasında en lezzetli olanlarından birisidir. Herkes tarafından en çok tercih edilen balık çeşididir. Çoğunlukla alabalık farklı yöntemlerle kolaylıkla pişirilebilir, ancak bu yöntemlerin başında ızgara yer almaktadır. Genellikle evde pişirilen alabalıklar mısır unun...

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir

Tavada biftek nasıl pişirilir, Biftek pişirmek kolay değildir. Biftek pişirmenin püf noktaları vardır. Biftek kırmızı et türü olduğu için pişirilmesi zordur. Kırmızı et sağlığa faydalı olduğu için vitamin değeri azalmadan pişirilmesi gerekir. Kırmızı et sağlığa yararlı olsa da çok sık tüketilmemelidir. Tavada et pişirirken et damak tadına gö...

Çupra Nasıl Pişirilir

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir, çupra balığını bulmak biraz zordur. Özellikle Ege Bölgesinde ve Akdeniz Bölgesinde çok zor bulunan bir balık çeşididir. Büyük bir balıktır ve çok lezzetlidir.Çupra Balığı İçin Gerekli Malzemeleri3 adet orta boy çupra balığı125 gram tereyağıTuz<...

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri

Düdüklü tencerede pişirme süreleri, düdüklü tencere zamandan tasarruf sağlayan tencerelerden biridir. Kısa sürede istediğiniz yemekleri etleri ya da sebzeleri pişirebilirsiniz. Düdüklü tencere ile pişirme sayesinde hem zamandan tasarruf ettiğiniz gibi hem de buharını da içine hapsettiği için çok daha lezzetli pişirmeler yapabilirsiniz. Şimdi...

Taşlık Nasıl Pişirilir

Taşlık nasıl pişirilir? Taşlık, katı adaleli yapısı nedeni ile tavuk eti sevenlerin dahi kolayca tercih etmediği bir sakatat. Ama taşlığın da kendine yönelik bir tadı ve lezzeti meydana geldiğini düşünüp, sevenler var. Taşlık tavuğun bir nevi işkembesi, sebep taşlık olarak biliniyor, Tavukların yemlenirken kaya taneleri yediklerini de ç...

Barbunya Nasıl Pişirilir

Barbunya nasıl pişirilir, Barbunya vitamin değeri oldukça yüksek bir besindir. B vitamini açısından zengin olan barbunya sıkça tüketebileceğimiz besinler arasında yer almaktadır. Mümkünse barbunyanın taze iken yani kabuklu barbunyanın içini kullanmak daha iyi olur. Eğer kuru barbunya ise haşlamak gerekir. Allah bizlere birçok nimetler bahşet...

Ebegümeci Nasıl Pişirilir

Ebegümeci Nasıl Pişirilir, ebegümeci çok yararlı bir sebzedir. Birçok yemeği yapılır. Bunlar ebegümeci çorbası, ebegümeci salatası, pirinçli tavuklu ebegümeci, pancarlı ebegümeci, bulgurlu ebegümeci sarması gibi.Ebegümeci İçin Gerekli Malzemeleri1 demet ebegümeci2 su bardağı pilavlık bul...

Kaburga Nasıl Pişirilir

Kaburga Nasıl pişirilir, kaburga et yemekleri içerisinde en çok sevilenlerden biridir. Kaburgayı bu kadar lezzetli hale getiren de içerisine eklenen baharatlarıdır. Kaburga eti pişirilirken ister sebzeli olarak isterseniz de sade olarak pişirebilisiniz. Sizin kendi seçiminize kalmıştır. Her şekilde de gayet lezzetli olacaktır. Sebze ile pişi...

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir, Tavuk eti yağsız, protein bakımından zengin olduğu için hazmı çok kolaydır. Kalori değeri düşüktür. O nedenle diyet yapanlar dahil herkesin yemek seçiminde tercih ettiği bir et türüdür. Tavuğun birçok pişirilme seçeneği vardır. Fakat her satın alınan ve pişirilen tavuk aynı lezzette ve yumuşaklıkta o...

Sucuk Nasıl Pişirilir

Sucuk Nasıl pişirilir, sucuk çok sevilerek tüketilen bir et ürünüdür. Sucuk pişirmenin birçok farklı yöntemi vardır. Tavada, fırında, kâğıtta ve mangal da sucuk pişirilir. Fakat önemli olan iyi ve lezzetli bir şekilde pişirmektir. Sucuğun kurumasına engel olarak yumuşak ve lezzetli bir sucuk hazırlamak gerekir. Sucuk ayrıca böreklerde, poaça...

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir, biftek pişirilmesi beceri ister. Birçok kişi ya çiğ bırakır ya da çok pişirip bifteği sertleştirir. Bunun çeşitli yapılış usulü vardır. Patates tabanlı, dolgulu gibi.Fırında Biftek İçin Gerekli Malzemeleri6 adet daha biftek4 adet orta büyüklükte patates

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir, Besin değeri oldukça yüksek olan kuru fasulye, sağlığa birçok faydası olan bir baklagildir. Yüksek oranda antioksidan içeren kuru fasulye tüketimi kansere yakalanma olasılığını azaltması ve kolesterol düzeyini büyük bir oranda düşürmesi nedeniyle tüketilmesi gereken önemli bir besindir. Geleneksel bir yemek olan...

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir, Çipura balığı, halk arasında çupra balığı olarak bilinir. Çipura balığının yağ oranı, oldukça dengelidir. Bu sebeple hem tavada hem ızgarada hem de fırında pişirmeye uygun bir balıktır.Fırında Çipura İçin Gerekli Malzemeleri2 tane çipura2 diş sarımsak...

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir

Zeytinyağlı sarma nasıl pişirilir, sarma Türk mutfağına özgü yemeklerden biridir. Hazırlanışı biraz zahmetli olsa da sonuca ulaşıldığında verilen zahmete değen yemeklerden biri olan zeytinyağlı sarmanın, hazırlanışı kadar pişirilmesi de önemlidir. Zeytinyağlı sarmanın pişirme aşaması ortaya çıkacak sonucu oldukça etkiler. Pişirme tekniğ...

Brokoli Nasıl Pişirilir

Brokoli Nasıl Pişirilir, Brokoli yeşil küçük yumrular halinde çiçek demeti gibi şekli olan karnabahara benzerliği ile lahana suyunda haşlanarak yemeği salatası yapılan sebzedir. Brokoli İtalya yarım adasında yetiştirilip 20. Yüzyıl da İtalya halkının göç etmesiyle Dünya ülkelerine dağılmıştır.Türkiye'de Bafra, ...

Istakoz Nasıl Pişirilir

Istakoz Nasıl Pişirilir, denizde bulunan her türlü kabuklu olan canlılarda olduğu gibi aynı ıstakoz da mutlaka canlı olarak pişirilmelidir. Istakozun pişirilmesi genellikle büyüklük ve küçüklük bakımından farklılık göstermektedir. Öncelikle ıstakozu pişirme işlemine başlamadan ıstakozun üzerinde bulunan kabuklar çok dikkatli şekilde kontrol ...

Fırında Balık Pişirme

Fırında balık pişirme: Balık besin değeri olarak yüksek değerlere sahip olduğu için çok faydalıdır. Balık isteğe göre fırında, tavada kızartma, mangalda yapma gibi çeşitli şekillerde pişirilebilir. Balığın en sağlıklısı çok pişirmeden, vitamin değeri öldürmeden pişirilmesidir. Fırında pişirilen balık sağlık açısında daha yararlıdır.

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir

Fırında levrek nasıl pişirilir: Levrek bir balık türüdür ve balık türleri en çok ızgara ve fırında yapılır. Fırında levrek çok kolay yapılan bir yemektir. Balık yemekleri her zaman tercih edilir. Genelde yeşillik salatası ile servis edilir.Fırında levrek malzemeleri2 adet levrek4 diş sar...

Bakla Nasıl Pişirilir

Bakla Nasıl Pişirilir, bakla genellikle ilkbahar aylarında sofralara lezzet katan ve insan sağlığı için faydalı olan baklagiller familyasına ait bir sebzedir. Türk mutfağında özellikle zeytinyağlı, kuşbaşılı, kıymalı ve meze çeşidi olarak hazırlanan yemekleriyle ünlü bir sebze özelliğindedir. Bakla nasıl pişirilir sorusuna cevap verec...

Biftek Nasıl Pişirilir

Biftek nasıl pişirilir, Biftek, ismi bile iştah kabartmaya yeten, et sevenlerin hayır diyemeyeceği muhteşem bir lezzet ve protein deposudur. Fakat siyah etler pişirildiğinde bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Çünkü her insan yediği etin yumuşacık olmasını ister.Biftek pişirirken, içinde bulunan suyu kaybetmeden pişi...

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir, Hazır mantı kolay ve pratik bir yemektir. Çalışan bayanlar için veya aniden çat kapı gelen misafirler için hazırlayabileceğiniz pratik bir yemek çeşididir.Hazır Mantı MalzemeleriBir paket hazır mantıSuBir tane et bulyonTuz1 çay kaşığı To...

Mantı Nasıl Pişirilir

Mantı nasıl Pişirilir, ülkemiz mantıyı sevmeyen yoktur. Fakat yapımı herkesin gözünü korkutur. Yapımı uzun süren fakat pişince beş dakikada biten bir yemektir. Her bölgenin ya da her yörenin mantı yapımı farklıdır. Ben size klasik bir mantı tarifi vereceğim.Mantı İçin Gerekli Malzemeleri2 adet yumurta...

Pirzola Nasıl Pişirilir

Pirzola nasıl pişirilir: Pirzola canınız istedi veya misafiriniz gelecek pirzola pişirmek istiyorsunuz fakat en leziz pirzola nasıl pişirilir bilmiyorsunuz işte tamda doğru adrestesiniz. Lezzetli bir pirzola pişirmenin yolu güzel bir sos ile terbiye etmekten geçiyor. Pirzolayı pişirmeden bir gün önceden terbiye edin eğer gün içerisinde karar...

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir: Brüksel lahanası normal lahanaya benzeyen yapısıyla küçük ve kalın kat kat yapraklı vitamin, antioksidan, mineraller, lif ve protein açısında oldukça zengin minyatür sebzedir. Brüksel lahanası Türkiye'de pek tanınmayan yeni yeni yetiştirilmeye ve halk tüketmeye başlayan Ana vatanı ABD ve Avrupa'da bolca...

Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma Nasıl Pişirilir, Yaprak sarması Türk mutfağının en zahmetli ve lezzet bakımından hatırı sayılır özel yemeğidir. Oldukça emek isteyen, hazırlanması ne kadar uğraştırsa da yenmesi bir o kadar lezzetlidir. Zeytinyağlı ve etli olmak üzere iki grupta toplayabiliriz.Yaprak Sarma ve Pişirmenin Püf Noktaları; Lezzetle ve a...

Et Nasıl Pişirilir

Et Nasıl Pişirilir, birçok insan etin ağızda dağılmasını ve lokum gibi olmasını ister. Ancak bazı püf noktalar bilinmediği için et genellikle sert veya pişmemiş olur. Bu şikâyetlerin son bulması için bugün size elimizden geldiğince et nasıl pişirilir sorusunu cevaplamaya çalışacağız. Eti iyi pişirmenin en önemli yolu, etin doğru bir ş...

Kek Nasıl Pişirilir

Kek nasıl pişirilir, Kek yapımında lezzetin yakalanabilmesi için, seçilen malzeme kadar pişirme süresi de önemlidir. Kek elektrikli ya da gazlı fırınlarda pişirilebildiği gibi mikrodalga fırınlarda da pişirilebilir. Kekin pişme süresi kalıp veya tepsi kullanımına göre süre değişebilir. Örneğin, kalıp kullanılarak yapılan kekin pişme süresi t...

Ciğer Nasıl Pişirilir

Ciğer Nasıl Pişirilir, Ciğer ülkemiz mutfağının en lezzetli en dikkat çeken yemekleri arasında yer almıştır. Onu bu kadar özel kılan şeyler arasında elbette hem sağlıklı bir et türü olması hem de mezelerle birlikte en iyi lezzetlerden birisini sunması yer almaktadır. Ciğer Nasıl Pişirilir tarifimiz boyunca sizlere en iyi şekilde nasıl...

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir

Bütün tavuk nasıl pişirilir: Tavuk yemekleri genelde kolay hazırlanan ve kolay pişen yemek türüdür. Tavuk çok masraflı olmadığı için sıkça tercih edilir. Tavukla birçok çeşit yemek yapılır ve tavuğun pişirmesi süresi kolay ve çabuktur.Bütün tavuk nasıl pişirilirMalzemeler1 a...

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir

Kuru bamya nasıl pişirilir, Kuru bamya çorbası en çok sevilen yemeklerimiz arasında yer alır. Yapımı biraz uğraştırsa da lezzeti ile sofralarımızda sık sık yer alır. Kuru bamya alırken küçüklüğüne dikkat etmek son derece önemlidir. Bamyalar küçük olursa yemek o kadar güzel olur. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez çorbaları arasında yer alan ba...

Kahve Nasıl Pişirilir

Kahve nasıl pişirilir, kahve günümüzde sıklıkla içilen bir içecektir. Hemen hemen herkesin içtiği kahve sağlık açısından da faydalıdır. Kalp hastaları için çok sağlıklı olduğu söylenmektedir. Kahve içerdiği kafein ile vücutta uyarıcı yani dikkat artırıcı bir etki yaratır. Yoğun iş temposunda, sınav haftalarında, sevdiklerimizle sohbet e...

Hazır Mantı Pişirme

Hazır mantı pişirme: Mantı, Kayseri yöresine ait Türk mutfağının özel lezzetlerinden bir tanesidir. Mantı tadına doyulmayan, herkes tarafından zevkle yenilen fakat oldukça zahmetli olan hamur yemeğidir. Bu yüzden mantı yapmak büyük beceri gerektirir. Canı her mantı isteyen insan hemen kalkıp mantı yapamaz. Bu nedenle marketlerde kolayca bula...

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir, En çok Akdeniz Bölgesi'nde avlanan ve halk arasında çupra diye bildiğimiz çipura balığı, fazla kılçığı olmaması ve oldukça lezzetli bir balık olması nedeniyle birçok kişinin en sevdiği balık türüdür. Sağlığa oldukça faydası olan çipura balığı ızgarada tavada ve fırında yapılabilir. Fakat çipura balığı sevenler ...

Makarna Nasıl Pişirilir

Makarna nasıl pişirilir, makarna pişirmek oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Daha çok öğrenci evlerinde yapılan bu yemeği lezzetlendirmek sizin elinizdedir. Makarna besleyici ve doyurucu bir besindir. Protein, demir, B2 ve A vitaminlerine sahiptir. Suyu bolca mineral içerir. Kalp, damar sağlığı için oldukça zengindir. Şeker hastalığını ...

Kestane Nasıl Pişirilir

Kestane nasıl pişirilir, Kestanenin besin değeri yüksek olduğu için sağlığa çok faydalıdır. Kestane çok farklı şekilde pişirilir.Kestane kış aylarının vazgeçilmez kuru yemişidir. En lezzetlisi de sobada yapılan kestane pişirilmesidir.Kestane pişirmenin hazırlık aşamaları nelerdir?

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme, Mısırları pazardan alırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır alacağınız mısır iri taneli ve dolgun olmalıdır buruşuk mısırları almayın tırnağınızla bastırdığınızda hemen parçalanıyorsa mısır çok tazedir ve süt mısırıdır. Süt mısırı dışında orta sertlikte taneli mısırlar ve çok sert taneli olanlar vardı...

Fasulye Nasıl Pişirilir

Fasulye Nasıl Pişirilir, Birçoğumuz yemek yapmayı çok sever. Mutfağımız yemek konusundan çok zengindir. Bu yüzden mutfağa ne pişirsem diye girildiği zaman, mutlaka iki üç yemek yapılır öyle çıkılır. Ama bazen hangi yemeğin nasıl yapıldığını bilmeyiz bu bizi biraz zorlar. Ben bugün size herkes tarafından sevilerek yenen bir tarif vereceğim, f...

 

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Pişirme
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir
Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir
Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir
Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir
Sardalya Nasıl Pişirilir
Levrek Nasıl Pişirilir
Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Donmuş mantıyı elde ...
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğ...
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tav...
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşü...
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaş...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024