Dondurulmuş Taze Barbunyayı Lezzetli Pişirme Rehberi
Hazırlık Aşaması
- Dondurulmuş barbunyaları buzdolabında 8-10 saat önceden çözdürün
- Acı suyunun akması için bol suda 2-3 defa yıkayın
- Süzgeçte süzdürdükten sonra kağıt havluyla fazla nemini alın
Klasik Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
- 500 gr dondurulmuş barbunya
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
Pişirme Yöntemi
- Zeytinyağını tencerede kızdırın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun
- Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
- Çözdürülmüş barbunyaları tencereye ekleyin
- Sıcak su, tuz, karabiber ve şekeri ilave edip karıştırın
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
- Son 5 dakikada sarımsakları ekleyin
Püf Noktaları
- Barbunyaları asla çiğ çiğ pişirmeyin, mutlaka önceden çözdürün
- Pişme süresinin sonuna doğru sarımsak ekleyerek acılığını önleyin
- Şeker eklemek barbunyanın lezzet dengesini sağlar
- Piştikten sonra 1-2 saat dinlendirip servis yapın
- Üzerine taze maydanoz ve limon suyu ekleyerek servis edin
Alternatif Pişirme Yöntemleri
- Fırında: 180 derecede 35-40 dakika pişirebilirsiniz
- Düdüklü tencerede: 8-10 dakika yeterli olacaktır
- Izgarada: Marine edip ızgarada pişirebilirsiniz
|